Terug naar overzicht
Bericht

Boerderijwinkel fietsroutes

Beemster kaas wordt op steeds meer plekken buiten de Beemster-polder vers afgesneden. Bij boeren met een automaat of eigen boerderijwinkel. In heel Noord-Holland zijn er maar liefst 15 Boerderijwinkels. Om optimaal te genieten van Noord-Holland, de frisse wind, lange wegen, pondjes, dijken en vergezichten is er een aantal fietsroutes uitgestippeld. Tijdens deze routes fiets je langs een aantal sfeervolle boerderijwinkels.

Daar kun je meteen zien met hoeveel inzet en betrokkenheid de boeren hun vee verzorgen. En met eigen ogen zien hoe schoon en comfortabel hun stallen zijn. En dat de koeien zoveel mogelijk buiten grazen. Minimaal 180 dagen per jaar, 10 uur per dag.

Routes in Noord Holland

Beemster Leeghwater route, 47,9 km
Door de Beemster en de Schermer. Je fietst langs CONO Kaaswinkel in Westbeemster, Boerderijwinkel ‘T Koehotel in Zuidschermer en de Beemster kaas wagen in de Zuidoostbeemster.

Pondjes route, 35,4 km
Omgeving Alkmaardermeer, Akersloot en Uitgeest. Je komt langs, boerderijwinkel het Vertrouwen in Akersloot en Streekwinkel het Kooghuis in Uitgeest.

Alkmaar en Broeker Veiling Route, 62,8 km
Omgeving, Alkmaar, Schoorl, Heerhugowaard. Je fietst langs boerderijwinkel Streekwinkel Borst en Farmermarket Paula Hoeve in Heerhugowaard, boerderijwinkel ‘T Koehotel in Zuidschermer en De Bergense Melksalon in Bergen.

Land en Meer route, 84,2 km
Een pittige route, via Hoorn, langs het IJsselmeer, door de Wieringermeerpolder.  Er bevinden zich meerdere boerderijwinkels op deze route: boerderijwinkel Het Zuivelstation, HeerlijkvandeBoer in Schellinkhout en en boerderijwinkel Smit Streekwinkel in Wervershoof.