Boerderijwinkel fietsroutes

Boerderijwinkel fietsroutes

Beemster kaas wordt op steeds meer plekken buiten de Beemster-polder vers afgesneden. Bij boeren met een automaat of eigen boerderijwinkel. In heel Noord-Holland zijn er maar liefst 15 Boerderijwinkels. Om optimaal te genieten van Noord-Holland, de frisse wind, lange wegen, pondjes, dijken en vergezichten is er een aantal fietsroutes uitgestippeld. Tijdens deze routes fiets je langs een aantal sfeervolle boerderijwinkels.

Daar kun je meteen zien met hoeveel inzet en betrokkenheid de boeren hun vee verzorgen. En met eigen ogen zien hoe schoon en comfortabel hun stallen zijn. En dat de koeien zoveel mogelijk buiten grazen. Minimaal 180 dagen per jaar, 10 uur per dag.

Routes in noord-holland

Markermeer Route, 22.6 km

Fiets langs het Markermeer en neem het pontje tussen Marken en Volendam. Tijdens deze route kom je langs boerderijwinkel Willig in Katwoude.

Schagen en omgeving route, 32.4 km

Fiets door Schagen en de omgeving heen en neem een kijkje bij boerderijwinkel Veldzichthoeve in ’t Veld.

Beemster kaas Polder route, 35.0 km

Fiets met deze route door de polder en kom langs meerdere boerderijwinkels: Boerderijwinkel Andre Hoeve in Spierdijk en boerderijwinkel Roos in Oudendijk.

Pondjes route, 35.4 km
Omgeving Alkmaardermeer, Akersloot en Uitgeest. Je komt langs, boerderijwinkel het Vertrouwen in Akersloot en Streekwinkel het Kooghuis in Uitgeest.

Huisduinen route, 35.9 km

Tijdens deze route in de kop van Noord-Holland fiets je door de duinen en kom je langs boerderijwinkel Tesselaar in Huisduinen.

Beemster Leeghwater route, 47.9 km
Door de Beemster en de Schermer. Je fietst langs CONO Kaaswinkel in Westbeemster, Boerderijwinkel ‘T Koehotel in Zuidschermer en de Beemster kaas wagen in de Zuidoostbeemster.

Alkmaar en Broeker Veiling Route, 62.8 km
Omgeving, Alkmaar, Schoorl, Heerhugowaard. Je fietst langs boerderijwinkel Streekwinkel Borst en Farmermarket Paula Hoeve in Heerhugowaard, boerderijwinkel ‘T Koehotel in Zuidschermer en De Bergense Melksalon in Bergen.

Land en Meer route, 84.2 km
Een pittige route, via Hoorn, langs het IJsselmeer, door de Wieringermeerpolder.  Er bevinden zich meerdere boerderijwinkels op deze route: boerderijwinkel Het Zuivelstation, HeerlijkvandeBoer in Schellinkhout en en boerderijwinkel Smit Streekwinkel in Wervershoof.

Route in Zuid-Holland:

Wassenaar route, 33.8 km

Tijdens deze fietsroute door het bos en langs de zee kom je langs boerderijwinkel Den Hollander in Wassenaar.

Route in Friesland:

Friesland en omgeving route, 49.0 km

Je fietst langs boerderijwinkel Tsiis en Sa in het landelijke Friesland

Route in Overijsel:

Landelijke route in Overijssel, 27.8km

Fiets in een bosrijke omgeving langs boerderijwinkel Zandman in Beerze.