Driemaal Goud voor Beemster kaas bij de World Cheese Awards 2022

world cheese awards prijzen kazen

Beemster kaas is wederom uitgeroepen tot één van de winnaars van de World Cheese Awards, die op woensdag 2 november 2022 in het International Convention Centre Wales in Newport werd gehouden. De Beemster kazen van CONO Kaasmakers onderscheidden zich van de 4434 inzendingen met meerdere gouden, zilveren en bronzen medailles.

Beemster Oud, Beemster Royaal Grand Cru en Beemster Geit wonnen het Goud op het prestigieuze kaas evenement. Deze winnende kazen maakten indruk op enkele van ’s werelds toonaangevende kaasexperts. De kazen werden beoordeeld op aspecten als aroma, de body en de textuur van de kaas, waarbij de meeste punten werden toegekend voor smaak en mondgevoel.

De zilveren medaille ging naar Beemster X-O-, Beemster Jong, Beemster 30+ Oud en Beemster Royaal en het brons was voor Beemster Belegen en Beemster Truffel . “Een mooi resultaat voor CONO Kaasmakers dit jaar, dat bewijst dat de kwaliteit van onze kaas uitstekend is”, aldus kaasmeester Sjoerd Hiemstra.

World Cheese Awards

Het was de 34e editie van de World Cheese Awards en dit jaar heeft de organisatie meer inzendingen dan ooit ontvangen, met een recordaantal van 4434 ingezonden kazen uit 42 landen van over de hele wereld. Alle inzendingen werden beoordeeld op hun uiterlijk, textuur, geur en smaak door 250 experts uit 38 verschillende landen.

Wil je een van de bekroonde kazen direct bestellen? Ga dan naar onze webshop.