Zeven maal goud voor Beemster bij Duitse DLG keuring

Zeven maal goud voor Beemster bij Duitse DLG keuring

Zeven van onze kazen: Beemster Jong, Beemster Belegen, Beemster X-O, Beemster Geit, Royaal, Royaal Grand Cru en Beemsdammer hebben Goud gewonnen tijdens de DLG Awards in Duitsland, de prestigieuze kaaskeuring in de internationale kaaswereld.

Elk jaar keurt de DLG-Testzentrums Lebensmittel in Frankfurt honderden kazen in verschillende klassen. De kazen worden jaarlijks onaangekondigd afgeroepen om in te zenden voor de keuring. Experts beoordelen bij deze keuring de smaak, consistentie, geur, buiten- en binnenkant. Daarnaast onderzoekt een laboratorium de samenstelling van de kaas. Alleen kazen die op alle onderdelen hoog scoren, komen in aanmerking voor een gouden DLG-medaille. In juni worden jaarlijks deze (DLG) medailles uitgereikt. In navolging op voorgaande jaren werd Beemster hierbij wederom beloond met meerdere medailles.

Kaasmeester bij CONO Kaasmakers Sjoerd Hiemstra: “Sinds 2005 doen we al mee aan deze Duitse kaaskeuring. Deze prijzen tonen aan hoezeer de kwaliteit van de Beemster kazen wordt gewaardeerd. Onze boeren werken elke dag hard om het beste te doen voor hun koeien en de natuur. Dat zorgt ervoor dat de melk van de beste kwaliteit is en de kaas het lekkerst smaakt. Extra trots zijn we dit jaar dat de Beemsdammer een Gouden medaille heeft gewonnen, een echte kwaliteitskaas met milde, nootachtige smaak. En daar doen we het samen voor, de beste kwaliteitskaas maken.”