Aardappelgratin met rozemarijn en Beemster Oud
Hoofdgerecht. 4 personen. Bereiden 20 min. Oventijd 1 uur.
Ingrediënten
- 1 kg iets kruimige aardappelen
- 2 tenen knoflook
- 2 takjes verse rozemarijn
- ½ tl versgemalen zwarte peper
- ¼ tl zeezout
- 250 ml slagroom
- 75 g Beemster Oud, geraspt
Keukenspullen
- Ovenschaal (20 x 20 cm, ingevet)
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 180 °C. Schil de aardappelen en snijd ze in zo dun mogelijke plakjes.
- Snijd de knoflook fijn. Ris de naaldjes van de takjes rozemarijn. Meng de knoflook en naaldjes van de rozemarijn door de aardappel, bestrooi met de peper en het zout en verdeel over de ovenschaal. Schenk daar de slagroom over en bestrooi met de Beemster Oud.
- Bak de aardappelgratin onder het midden van de oven in ca. 1 uur. goudbruin en gaar. Dek eventueel na ca. 30 min. losjes af met aluminiumfolie zodat de gratin niet te donker wordt.
Uit de oven kun je nog veel meer lekkere gerechten toveren. Op zoek naar inspiratie? Neem dan nog een kijkje op onze receptpagina.