Bacon and cheese spiraalburger door Brenda Kookt

Hoofdgerecht. 3 personen. Voorbereiden 20 min. Bereiden 20 min.
Ingrediënten
- 500 g rundergehakt
- 1 ui, gesnipperd
- 1,5 tl knoflookpoeder
- 3 el smokey barbecuesaus, plus extra om te lakken
- 3 el paneermeel
- 100 g Beemster® Extra Belegen, geraspt
- 9 plakken ontbijtspek
- 9 plakjes Beemster Extra Belegen voor erbovenop
- 3 hamburgerbuns
- 60 g ijsbergsla, gesneden
- zout en peper
- olie om in te bakken en in te vetten
Bereiden
- Meng het gehakt met gesnipperde ui, knoflookpoeder, barbecuesaus, paneermeel, zout en peper en geraspte Beemster® Extra Belegen.
- Leg de plakken spek voor je neer 3 achter elkaar en beleg dit met een laagje van het gehaktmengsel. Rol de plakken ontbijtspek op, tot een mooie spiraalburger ontstaat.
- Bak de burgers aan beide kanten aan in een koekenpan met olie. Besmeer de spiraalburgers hierna met barbecuesaus en verwarm het nog 12 minuten in de oven op 180 graden.
- Beleg de spiraalburgers na 10 minuten met plakjes Beemster® Extra Belegen en verwarm dit de laatste minuten mee in de oven.
- Serveer de bacon and cheese spiraalburgers op een hamburgerbun met ijsbergsla.
Dit gerecht is gemaakt door Brenda Kookt.
Cheeseburgers zijn hot! Heb je deze smashed cheeseburgers ook al eens geprobeerd?