Balletjes van Beemster® Geitenkaas
Borrelgerecht. 4 personen. Voorbereiden 10 min. Bereiden 5 min.
Ingrediënten
- 230 g Beemster® Geitenkaas
- 60 g pecannoten
- 110 g roomkaas
- Geraspte citroenschil
- 65 g knapperige spekjes
- Verse basilicum, peterselie en bieslook
- Pretzel sticks
Keukenspullen
- Optioneel: keukenmachine
Bereiden
- Rasp de Beemster® Geitenkaas. Snijd de pecannoten in een keukenmachine of met een koksmes heel fijn.
- Voeg de roomkaas, de geraspte citroenschil en de Beemster® Geitenkaas toe en meng goed. Verdeel in een schaal, voeg de knapperige spekjes toe en meng nogmaals goed door elkaar. Zet het vervolgens voor 30 min. in de koelkast.
- Snijd ondertussen de verse groene kruiden. Haal na 30 minuten het geitenkaasmengsel uit de de koelkast en maak er balletjes van +- 25 g van. Rol deze vervolgens door de kruiden en serveer samen met de pretzel sticks.
Wil je de borrelplank verder aanvullen met andere (kaas)snacks? Kijk dan gerust even verder op onze receptpagina.