arrow-left Terug naar overzicht

Beemster kaasplank

Borrelgerecht. 6 personen. Bereiden 10 min.

Ingrediënten

  • 1 stuk Beemster Belegen
  • 1 stuk Beemster Extra Oud
  • 1 stuk Beemster X-O
  • 80 g vijgenjam, kweeperengelei of andere kleurige zoete jam of gelei
  • 1 tros druiven
  • ½ pakje kruidencrackers (á 225 gram), of toast naar keuze
  • 70 g macadamia noten, of noten naar keuze
  • 60 g grove mosterd
  • 200 g harde salami, of vleeswaren naar keuze

Bereiden

  1. Neem de kazen uit de koelkast en laat ze op kamertemperatuur komen, minstens 15 min. Rangschik de kaas op een kaasplank. Snijd van elk stuk kaas vast een paar blokjes.
  2. Verdeel de vijgenjam, druiven, crackers, noten, mosterd en salami over de plank.
  3. Serveer met kaasmesjes of andere kleine messen, één voor elk stuk kaas. Dek de kaasplank losjes af met vershoudfolie en zet weg. Verwijder de folie 15 min. voordat de gasten komen.

Lees ook andere recepten