Beemster kaasvlinders

Borrel. 8 personen. Bereiden 20 minuten.

Ingrediënten

  • 1 rol vers bladerdeeg
  • 2 el zwart sesamzaad
  • 50 g Beemster Oud

Keukenspullen

  • Vershoudfolie

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Neem het bladerdeeg uit de verpakking, rol het deeg uit en leg het met de deegkant op het werkblad. Trek het bakpapier eraf en rol het deeg nog wat verder uit. Bestrooi het deeg met zwart sesamzaad.
  2. Rasp de Beemster Oud, verdeel de kaas over het deeg en druk een beetje aan. Rol beide lange kanten van het bladerdeeg op richting het midden. Verpak het opgerolde deeg in vershoudfolie en leg voor 30 min. in de vriezer.
  3. Neem uit de vriezer en snijd in 20 plakjes. Leg de plakjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de kaasvlinders in 12-15 min. goudbruin in het midden van de oven.

Serveertip

Serveer deze kaasvlinders samen met een borrelplank, zoals bijvoorbeeld deze met o.a. Beemster X-O en een zelfgemaakte uienchutney.