Borrelplank met Beemster kazen

borrelplank met kaas

Borrelgerecht. 4 personen. Bereiden 10 min.

Ingrediënten

  • Beemster Belegen 48+ 400 g
  • Beemster Oud 48+ 400 g
  • Beemster X-O- 300 g
  • Vijgenjam
  • Portsiroop
  • Gekleurde wortels
  • Komkommer
  • Cherrytomaten (aan de tak)
  • Bakje groene verse pesto
  • Bakje baba ganoush (kant-en-klaar of zelfgemaakt)
  • Tzatziki (kant-en-klaar of zelfgemaakt)
  • Handje groente chips
  • Soepstengels
  • Serranoham

Bereiden

  1. Leg de 3 stukken kaas op een houten plank. Snijd het stuk Beemster Belegen kaas alvast deels in blokjes en ‘hak’ mooie brokkelstukken van de Beemster X-O-. De Beemster Oud kun je ook bijvoorbeeld deels in reepjes snijden.
  2. Doe de vijgenjam, portsiroop, verse pesto, baba ganoush en tzatziki allemaal in mooie schaaltjes of bakjes en plaats op de borrelplank.
  3. Wikkel de serranoham om de soepstengels en leg deze op de borrelplank. Snijd de komkommer in dunne plakjes en leg ze samen met de tomaatjes neer.
  4. Verdeel de groente chips op speelse wijze tussen de andere ingrediënten. Geniet ervan!

Bereidingstip

Bovenstaande ingrediënten en bereidingswijze is een indicatie. Uiteraard kun je jouw eigen plank met nog veel meer lekkers aanvullen.

Kun je nog meer borrelinspiratie gebruiken? Neem dan een kijkje in de borrel sectie op onze receptpagina!