Borrelplank met Beemster Royaal Grand Cru
Borrelgerecht. 4-6 personen. Bereiden 15 minuten.
Ingrediënten
- 2 bakjes prosciutto ham
- 1 bakje bladerdeegstengels
- 2 vijgen
- 1 bakje kaassalade
- 1 pakje toast naar keuze
- 200 gram Beemster Royaal Grand Cru
- 100 gram gemengde noten
- 1 bakje mini fuet
- 1 bakje gevulde dadels met geitenkaas
- 1 bakje serranohamrolletjes met roomkaas (of een andere gevulde rolletjes naar keuze)
- 1 bakje wraprolletjes naar keuze
- 1 doosje kletzenbrood
- 1 trosje groene druiven
Bereiden
- Rol de prosciutto om de top van de bladerdeegstengels. Snijd de vijgen door de helft.
- Smeer de (Beemster) kaassalade op de toastjes.
- Pak een borrelplank en geef de Grand Cru een mooie centrale plek. Snijd er alvast een paar blokjes vanaf. Doe de nootjes in een bakje en zet deze ook op de plank.
- Leg de prosciutto stengels erbij en de vijgen. Haal de overige hapjes uit de verpakking en leg deze op de plank.
- Vul de lege ruimtes op met wat extra toastjes, kletzenbrood en de druiven tot je een mooi gevulde plank hebt.
Beemster Royaal Grand Cru komt goed tot zijn recht op deze borrelplank. Wist je dat het ook extra smaak aan pastagerechten geeft? Maak bijvoorbeeld eens deze risotto.