Breekbrood pizza met Beemster kaas

Borrelgerecht. 4 personen. Voorbereiden 15 min. Bereiden 35 min.

Ingrediënten

  • 450 g pak koekjesdeeg
  • 70 g gesmolten boter
  • 1 el Italiaanse kruiden
  • ½ el knoflookpoeder
  • 60 g Beemster X-O®, geraspt
  • 200 g peperoni, in stukjes gesneden
  • 250 g Beemster Belegen 48+, geraspt
  • 500 g Marinara saus (kant-en-klaar)

Keukenspullen

  • Bakvorm

Bereiden

  1. Maak het koekjesdeeg volgens de aanwijzingen op de verpakking en verdeel in kleine stukjes. Meng de gesmolten boter, Italiaanse kruiden en knoflookpoeder in een kom. Voeg de stukjes deeg en de Beemster X-O® toe en mix nog even goed door elkaar.
  2. Verwarm de oven tot 180°C. Verdeel de in stukjes gesneden peperoni in een ingevette bakvorm. Strooi ⅓ van de geraspte Beemster Belegen er overheen. Verdeel het deegmengsel er over en bestrooi met de resterende geraspte Beemster Belegen.
  3. Zet de bakvorm in de oven en bak in 30-35 min. gaar. Serveer de Marinara saus apart in een bakje.

Wil je naast deze breekbrood pizza nog iets anders tijdens de borrel serveren? Bekijk dan onze receptpagina.