Terug naar overzicht
Recept

Camping-pastasalade met Beemster Belegen

Hoofdgerecht. 4 personen. Bereiden 20 min.

Ingrediënten

  • 300 g penne
  • 1 citroen (schoongeboend)
  • 2 el mayonaise
  • 4 el pesto
  • 150 g belegen 48+
  • 1 courgette
  • 400 g snoeptomaten
  • 50 g rucola
  • 150 g rauwe ham
  • 1 beschuit
  • 5 g platte peterselie
  • ½ tl gemalen knoflookpoeder

Bereiden

  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
  2. Rasp de gele schil van de citroen en pers 1 helft uit. Meng 1 el citroensap met de mayonaise en pesto tot een dressing.
  3. Snijd de kaas en courgette in reepjes ter grootte van de pasta. Halveer de tomaten. Snijd de rucola grof en de ham in reepjes.
  4. Verkruimel de beschuit en snijd de peterselie fijn. Meng het beschuit met de peterselie, citroenrasp en knoflookpoeder.
  5. Giet de pasta af en spoel koud onder stromend water. Meng de dressing, courgette, tomaat en rucola door de pasta. Verdeel de ham en kaas erover. Bestrooi met een beetje peterselie-kruim en serveer de rest erbij.

Serveertip
Dit gerecht is ook ideaal om mee te nemen voor een diner in het park, op het strand of waar dan ook.

Toch opzoek naar een ander hoofdgerecht? Bekijk dan onze receptpagina.