Cheesy croissants uit de oven met Beemster Belegen & knoflookboter

croissant kaas

Lunchgerecht. 4 personen. Bereiden 15 min. + 15 min. oventijd

Ingrediënten

  • 50 g ongezouten roomboter
  • 1 teen knolook
  • 7,5 gr verse peterselie
  • 4 plakken Beemster Belegen 48+
  • 50 gr roomkaas
  • 4 verse croissants

Keukenspullen

  • ronde ovenschaal (Ø 28 cm, ingevet)

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Smelt de boter in een steelpan, pers de knoflook erboven uit, neem van het vuur en laat iets afkoelen. Snijd ondertussen de peterselie fijn.
  2. Halveer 2 plakken kaas in de breedte en snijd de overige plakken in kleinere stukjes. Meng de roomkaas met 2/3 van de peterselie en breng op smaak met peper en zout.
  3. Snijd de croissants open en besmeer de onderste helften met het roomkaasmengsel. Verdeel de halve plakken kaas erover en dek af met de bovenste helften van de croissants.
  4. Verdeel de croissants over de bodem van de ovenschaal. Giet de knoflookboter erover en verdeel de stukjes kaas ertussen. Bak de croissants ca. 15 min. in het midden van de oven. Bestrooi voor het serveren met de rest van de peterselie.


Gek op hartige lunchgerechten? Hier vind je andere lekkere (lunch)recepten.