arrow-left Terug naar overzicht

Graansalade met Beemster Oud

Hoofgerecht. 6 personen. Bereiden 35 min. 

Ingrediënten

  • 225 g gele bieten                                                                             
  • 225 g rode bieten                                                                                 
  • 3 el olijfolie                                                                                          
  • 200 g farro (of spelt)                                                                         
  • 200 g quinoa                                                                                         
  • 1 bos radijzen, in dunne plakjes                        
  • 1 bak (25-30 stuks) cherrytomaten, gehalveerd
  • 70 g granaatappelpitjes
  • 2 el citroensap
  • 225 g geraspte Beemster Oud
  • Verse kruiden/kiemgroenten om te garneren

Keukenspullen

  • Bakpapier

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Schil de bieten, snijd ze door (snijd grote bieten in kwarten) en snijd de helften in dunne plakjes. Leg de bietplakjes op een met bakpapier beklede bakplaat en schep om met 1 el olijfolie, zout en peper. Laat 25-30 min. in de oven roosteren, of totdat de bietjes zacht zijn.
  2. Breng een pan water aan de kook en kook de farro 20 min. Voeg na 10 min. de quinoa toe. Giet af en en spoel koud onder stromend water.
  3. Meng de granen, bieten, radijzen, tomaten en granaatappelpitjes in een grote kom. Voeg 2 el olijfolie en citroensap toe en schep om. Bestrooi met geraspte kaas en kruiden.

Bereidingstip

Als je geen granaatappelpitjes kunt krijgen, kun je ook druiven gebruiken voor een zoete twist.

Lees ook andere recepten