Herfstige kaasfondue met Beemster® Signature Pumpkin Spice

Hoofdgerecht. 2 personen. Bereiden 25 min.
Ingrediënten
- 250 g Beemster® Signature Pumpkin Spice
- 100 g Beemster® Signature Grand Cru
- 50 g ongezouten roomboter
- 50 g bloem
- 200 ml bokbier
- 100 ml volle melk
Keukenspullen
- Pan met dikke bodem
- Houten lepel
- Een uitgeholde pompoen of kaasfonduepan
Bereiden:
- Rasp de kaas grof. Smelt de roomboter in een pan met dikke bodem en voeg de bloem toe.
- Bak het mengsel al roerend 2 min. Voeg in een keer het bokbier en volle melk toe en breng al roerend aan de kook en blijf roeren tot er een dikke saus ontstaat.
- Draai het vuur laag. Voeg in een keer de kaas toe en laat de kaas al roerend met een houten lepel smelten.
- De fondue is klaar als alle kaas gesmolten is en de fondue egaal is.
- Doe de kaasfondue in een kaasfonduepan en zet op een warmhouder.
Serveertip
Doe de kaasfondue in een uitgeholde pompoen voor een leuke herfst uitstraling. Let op: de pompoen kan niet op een warmhouder dus de kaas zal sneller stollen.
De Beemster® Signature Pumpkin Spice is exclusief verkrijgbaar bij Jumbo.
Wil je nog een recept met de Beemster® Signature Pumkin Spice proberen? Maak dan ook deze romige pasta met Pumpkin Spice en X-O-.