Kaas-groentemuffinroosjes met Beemster 30+ Belegen

groentemuffinroosjes met Beemster 30+ belegen kaas

Lunchgerecht/tussendoortje. 6 stuks. Bereiden 20 min. + 20 min. oventijd

Ingrediënten

  • 6 plakken Beemster® 30+ Belegen
  • 1 courgette
  • 2 eieren
  • 50 g zuivelspread
  • 6 sneetjes volkorenbrood

Keukenspullen

  • Muffinvorm met 6 holtes (ingevet)

Bereiden
1. Snijd de plakken kaas elk in de lengte in 3 stukken, zodat je 18 gelijke stukken hebt. Schaaf met een dunschiller 18 linten van de courgette.
2. Klop in een kom de eieren los met de zuivelspread, peper en eventueel zout. Verwarm de oven voor op 200 °C.
3. Snijd de korstjes van het brood, verdeel over de holtes van de muffinvorm en verdeel daarover het eimengsel. Leg telkens om en om 3 repen courgette en plakken kaas op elkaar en rol op tot een roosje. Leg een roosje in elke holte in het midden van het eimengsel. Bak in 20 min. gaar in de oven.

Bereidingstip
Je kunt ook de courgette en de kaas in stukjes snijden en door eimengsel scheppen.

Met Beemster 30+ maak je lekkere en verantwoordere gerechten. Probeer bijvoorbeeld ook deze green goddess sandwich.