Kaasplankpizza met Beemster Jong
Voorgerecht. 1 persoon. Voorbereiden 10 min. Bereiden 20 min.
Ingrediënten
- 2 el zelfgemaakte uienchutney
- 1 niet te grote, iets kruimige aardappel
- 50 g Beemster Jong
- ½ tl nootmuskaat
- 1 kant-en-klare bloemkool-pizzabodem
- 50 g rode of blauwe druiven
- 30 g Beemster Oud
Bereiden
- Heb je de uienchutney nog niet gemaakt? Begin daar dan mee.
- Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de aardappel en rasp grof boven een kom. Rasp de jonge kaas ook boven de kom. Voeg de nootmuskaat en wat peper en zout naar smaak toe en meng door elkaar. Verdeel het mengsel over de bloemkool-pizzabodem en bak de pizza in het midden van de oven in 15 min. goudbruin.
- Halveer ondertussen de druiven. Haal de pizza uit de oven. Verdeel de uienchutney er in kleine schepjes over. Verdeel de druiven erover en schaaf dunne plakjes oude kaas over de pizza.
Serveertip
Bij een kaasplank hoort een lekker wijntje en bij een pizza ook, dus een kaasplankpizza vraagt er helemaal om! Een lekker stevige en zwoele Australische Shiraz is hier ‘spot on’.