Korean corn dog met Beemster Jong

Korean corn dog met Beemster Jong

Snack. 8 stuks. Bereiden 30 min. + 1 uur en 10 min. wachttijd

Ingrediënten

  • 80 g fijne kristalsuiker
  • 7 g instantgist
  • 400 g tarwebloem
  • 1 tl zout
  • 2 eieren
  • 4 hotdogs
  • 240 g Beemster Jong
  • 200 g panko
  • 1½ liter zonnebloemolie
  • 4 el ketchup
  • 4 el Kewpie mayonaise

Keukenspullen

  • Vershoudfolie
  • 8 chopsticks
  • Frituurpan
  • Schuimspaan

Bereiden

  1. Verwarm 200 ml water op laag vuur tot handwarm. Doe het water met 20 g suiker en de gist in een kom en laat 10 min. staan. Is er na 10 min. geen schuimlaag ontstaan, dan was het water te warm of is de gist te oud. Maak het mengsel dan opnieuw.
  2. Meng de bloem, 40 g suiker en het zout in een grote mengkom. Klop de eieren los. Maak een kuiltje in het midden van het bloemmengsel en voeg het gistmengsel en ei toe. Mix met de handmixer vanuit het midden tot een dik beslag. Voeg eventueel 50-100 ml extra water toe als het beslag te dik is. Dek de mengkom af met vershoudfolie en laat het 1 uur rijzen op een aangename, tochtvrije plek.
  3. Snijd ondertussen de hotdogs in de breedte in 4 gelijke stukken, snijd de ronde uiteinden af, deze gebruik je niet. Snijd 16 stukken kaas met dezelfde lengte en breedte als de stukken hotdog. Prik op elke chopstick in de lengte om en om 2 stukken hotdog en 2 stukken kaas. Doe de panko op een groot plat bord. Verhit de olie in de frituurpan tot 175 °C.
  4. Doe het beslag in een hoge beker. Doop steeds een spies in het beslag en draai rond, zorg ervoor dat de kaas en hotdog volledig bedekt zijn. Rol de spies voorzichtig door de panko en laat voorzichtig in de frituurpan zakken. Frituur niet meer dan 2 spiezen tegelijk. Frituur 3-5 min. tot lichtbruin en knapperig. Neem de corndogs uit de frituurpan met een schuimspaan en laat uitlekken op een bord bekleed met keukenpapier. Herhaal met de rest van de spiezen.
  5. Bestrooi de corndogs met de rest van de suiker en zigzag de ketchup en mayonaise erover.

Tip

De Korean corndogs zijn ook lekker met mosterd.

Geniet ervan! Wil je meer recepten met een Beemster twist proberen? Probeer dan deze Spanakopita met Beemster Belegen.