Pizza Tartufo met Beemster Signature Aged

Pizza Tartufo met Beemster Signature Aged

Borrel. 4 personen. Bereiden 30 min. + 3 uur wachttijd. + 30 min. oventijd.

Ingrediënten

  • 300 ml lauw water
  • 2 tl zout
  • 500 g bloem voor pizzadeeg (type 00)
  • 7 g gedroogde gist
  • 3 el milde olijfolie
  • 500 g gemengde paddenstoelen naar wens
  • 200 g Beemster Signature Aged + extra voor garnering
  • 100 g mascarpone
  • 145 g truffeltapenade (potje)
  • 100 g semi zongedroogde tomaten
  • 20 g rucola
  • Optioneel truffelolie om te besprenkelen

Keukenspullen

  • (hand)mixer met deeghaken
  • Bakpapier
  • 2 bakplaten

Bereiden

  1.  Doe het lauwe water in een kom en los het zout hierin op. Voeg in 1 keer de bloem en vervolgens de gist toe. Mix 2 min. met een mixer met deeghaken. Voeg in een dun straaltje 1 el olijfolie toe. Kneed nog 4 min. met de mixer of met de hand. Haal het deeg uit de mengkom en verdeel in 4 stukken. Bol de stukken deeg op door de zijkanten naar onderen te vouwen, het deeg een kwartslag te draaien en die handeling te herhalen.  
  2. Leg de bollen op een met bakpapier beklede en met wat olie bestreken bakplaat. Bestrijk de bollen met ⅓ van de olie, dek af met vershoudfolie en laat 3 uur rijzen op kamertemperatuur of totdat het deeg in volume is verdubbeld.
  3. Verwarm vlak voor het afbakken van de pizza’s de oven en de bakplaten voor op 235 °C. Snijd de paddenstoelen grof. Verhit 1 el olie in een hapjespan en bak de paddenstoelen 5 min. op middelhoog vuur. Rasp ondertussen de kaas.
  4. Bestuif het werkblad met wat bloem. Leg een bol deeg op je werkblad en vorm er een pizzabodem van door de bol plat te drukken met je vingers tot de pizza een diameter van 25 cm heeft en de rand hoger is dan het midden. Maak zo nog drie pizzabodems en verdeel elke pizza over een stuk bakpapier. Verdeel de geraspte kaas en de paddenstoelen over de bodems, maar laat 1 cm van de randen vrij. Bestrijk de randen met de laatste el olie. Verdeel 1 of 2 bodems over een bakplaat en bak ze (eventueel in delen) ca. 14-15 min. gaar in de oven. Verwissel halverwege de bakplaten.
  5. Meng ondertussen de mascarpone met de truffel tapenade, snijd de tomaten in repen.  Neem de pizza’s uit de oven en beleg met de truffelmascarpone, gedroogde tomaatjes en rucola. Lekker met truffelolie en extra geraspte Beemster Signature Aged.

Bereidingstip

Heb je maar 1 bakplaat? Bak de bodems dan in 2 batches. Geen tijd om zelf deeg te maken? Gebruik dan kant-en-klare bodems (zonder tomatensaus).


Benieuwd naar een andere pizza met Beemster kaas? Maak dan deze variant met pekelvlees & Beemster Jong.