Plaattaart met gekarameliseerde ui, Beemster® Graskaas en parmaham door Brenda Kookt

Borrelgerecht. 8 personen. Bereiden 45 min.
Ingrediënten
- 4 uien, in halve ringen
- 50 gram boter
- 2 el balsamico azijn
- 2 el lichtbruine basterdsuiker
- 3 takjes tijm, gerist
- 1 rol vers bladerdeeg
- 125 gram crème fraîche
- 100 gram Beemster® Graskaas, geraspt
- 50 gram parmaham
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Verwarm de boter in een koekenpan en bak hierin de ui lichtbruin. Zet dan het vuur laag, voeg de balsamicoazijn, basterdsuiker en tijm toe en laat de uien minimaal 15 minuten zachtjes bakken.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier, rol het bladerdeeg uit en vouw 1 cm van de randen om. Bestrijk het bladerdeeg met crème fraîche. Verdeel hier de gekarameliseerde uien overheen en bestrooi met geraspte Beemster® Graskaas.
- Bak de plaattaart in 20 – 25 minuten af. Maak de plaattaart af met parmaham en garneer met extra geraspte Beemster® Graskaas.
Bereidingstip
Beemster® Graskaas is slechts enkele weken per jaar verkrijgbaar. Is het graskaasseizoen afgelopen? Gebruik dan Beemster® Jong in dit gerecht.
Dit gerecht is gemaakt door Brenda Kookt.
Met bladerdeeg en Beemster® Graskaas kun je nog veel meer lekkere gerechten maken. Bijvoorbeeld deze flammkuchen met Beemster® Graskaas, ei en verse kruiden.