Sinterkaasflappen met Beemster Oud

sinterkaasflappen met Beemster oude kaas

Borrelgerecht. 30 stuks. Bereiden 30 min. + 25 min. in de oven

Ingrediënten

  • 50 g boter
  • 90 g bloem
  • 250 ml volle melk
  • 50 ml slagroom
  • 1 eidooier
  • 75 g Beemster Signature Pumpkin Spice, geraspt
  • 75 g Beemster Oud, geraspt
  • Flinke snuf zout
  • 1 el everything but the bagel kruiden
  • 1 pakje bladerdeeg
  • 1 ei losgeklopt

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Smelt de boter in een pannetje, laat niet bruin worden. Voeg de bloem en roer twee minuten op middelhoog vuur goed door.
  2. Voeg een derde van de melk toe aan het mengsel en blijf roeren. Voeg de rest van de melk beetje bij beetje toe, terwijl je blijft roeren. Doe de geraspte kaas erbij en roer tot het gesmolten is. Haal van het vuur.
  3. Roer de eidooier en de slagroom door elkaar en voeg deze toe aan het kaasmengsel. Breng op smaak met de zout en laat afkoelen.
  4. Ontdooi het bladerdeeg. Doe de kaasragout in een spuitzak. Leg de bladerdeegplakjes klaar en spuit drie bolletjes kaasragout naast elkaar op één zijde van ieder plakje bladerdeeg. Zorg dat je tussen de bolletjes wat ruimte overhoudt om de broodjes te vouwen.
  5. Vouw dubbel, waarbij de ragout in het midden van het broodje zit en snijd in drie stukken. Druk de randjes van de broodjes goed aan. Smeer in met losgeklopt ei en strooi de everything but the bagel kruiden erover.
  6. Bak de sinterkaasflappen ongeveer 25 minuten in de oven. Let op, iedere oven is anders dus houd de broodjes goed in de gaten.

Serveertip
Serveer de sinterkaasflappen samen met blokjes kaas, pepernoten en ander strooigoed op een plank voor een feestelijk item op tafel.

We hebben nog veel meer recepten van lekkere borrelgerechten, wat denk je bijvoorbeeld van deze aardappel-kaaskroketjes?