Slawraps met Beemster 30+ Jong Belegen, roerei en komkommer

Slawraps met Beemster 30+ Jong Belegen, roerei en komkommer

Ontbijtgerecht. 2 personen. Bereiden 15 min.

Ingrediënten

  • 1/4 komkommer
  • 5 g bieslook
  • 4 eieren
  • 225 ml halfvolle melk
  • 1/2 el olijfolie
  • 5 blaadjes romaine sla
  • 4 plakken Beemster 30+ Jong Belegen
  • 1 el groene pesto

Keukenspullen

  • bakpapier

Bereiden

  1. Snijd de komkommer in plakjes en de bieslook fijn. Klop de eieren los met de melk en  bieslook en breng op smaak met peper en zout.
  2. Verhit de olie in een koekenpan op middelhoog vuur, voeg het eimengsel toe en roer rustig met een houten lepel tot het ei net gestold is.
  3. Leg 1 vel bakpapier op een snijplank. Verdeel hier de blaadjes sla over, laat ze iets overlappen. Snijd eventuele harde kernen iets in, zodat de sla plat ligt.
  4. Bedek de sla met de plakken kaas, besmeer met de pesto en verdeel het roerei en komkommer erover. Bestrooi met peper en eventueel zout.
  5. Rol de slawrap inclusief bakpapier op tot een strakke rol. Snijd de rol met een scherp mes schuin doormidden en serveer.

Dit gerecht is lekker als ontbijt of lunch. Op zoek naar een ander recept met onze Beemster 30+ kaas? Neem dan een kijkje op onze receptpagina.