arrow-left Terug naar overzicht

Steenkolen spaghetti met Beemster Extra Oud

Hoofdgerecht. 2 personen. Bereiden 15 min.

Ingrediënten

  • 150 g spaghetti
  • 75 g katenspek
  • 10 g roomboter
  • 50 g Beemster Extra Oud
  • 3 eieren
  • 5 g bladselderij

Bereiden

  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Snijd het katenspek in reepjes. Verhit de boter in een hapjespan en bak het spek in ca. 5 min. goudbruin en krokant.
  2. Rasp ondertussen de kaas. Splits de eieren en klop de dooiers los met peper. De eiwitten worden niet gebruikt. Roer ¾ van de kaas erdoor. Snijd de selderij fijn.
  3. Giet de pasta af en vang een kopje kookvocht op. Roer de pasta door het spek en achtergebleven bakvet in de pan en draai het vuur uit.
  4. Meng het kaasmengsel en wat kookvocht door de spaghetti tot een smeuïg geheel. Verdeel over diepe borden, bestrooi met de selderij, de rest van de kaas en peper.


Wist je dat?
Pasta carbonara vertaal je letterlijk als ‘pasta steenkolen’, naar de kolenbranders die dit gerecht vroeger aten in hun pauze. Perfect comfortfood om samen mee op te laden na een drukke dag.


Op zoek naar andere receptinspiratie? Ga dan snel naar onze receptpagina.

Lees ook andere recepten