arrow-left Terug naar overzicht

Tortillataart met Beemster Belegen

Hoofdgerecht. 6 personen. Bereiden 35 min. + 30 min. oventijd 

Ingrediënten

  • 5 maistortilla’s
  • 3 el zonnebloemolie
  • 500 g half-om-half- of rundergehakt
  • 1 zak paprikamix (3 stuks)
  • 1 ui
  • 1 rode jalapeñopeper
  • 140 g tomatenpuree
  • 1 tl gemalen komijn
  • 2 tl gerookte-paprikapoeder
  • 200 g Beemster Belegen
  • 150 g maiskorrels
  • 3 eieren
  • 125 g crème fraîche
  • 50 g tortillachips
  • 1 eetrijpe avocado
  • 10 g verse koriander
  • 4 el Mexicaanse salsa

Keukenspullen

  • springvorm (Ø 24 cm)

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 175 °C. Bestrijk de maistortilla’s aan beide zijden met in totaal 2 el zonnebloemolie. Leg ze zo in de springvorm dat ze de bodem en de randen helemaal bedekken. Bak de vorm met de tortilla’s erin 5 min. en neem uit de oven.
  2. Verhit ondertussen de rest van de olie in een hapjespan en bak het gehakt op hoog vuur in 6 min. rul en goudbruin. Verwijder ondertussen de steelaanzet en de zaadlijsten van de paprika en snijd het vruchtvlees in kleine stukjes. Snipper de ui. Schenk eventueel het vocht dat uit het gehakt is vrijgekomen uit de pan en voeg de ui en paprika toe. Bak 5 min. mee.
  3. Snijd de helft van de jalapeñopeper in dunne ringetjes en snijd de rest van de peper fijn. Voeg de fijngesneden peper toe aan het gehakt, samen met de tomatenpuree, gemalen komijn en gerookte-paprikapoeder. Bak 2 min. en breng het mengsel flink op smaak met zout.
  4. Rasp de kaas. Neem de pan van het vuur en meng er de maiskorrels en 100 g geraspte kaas door. Klop de eieren los met de crème fraîche en meng door het gehakt. Schep het mengsel in de springvorm. Bak de tortillataart 20 min. in het midden van de oven. Neem de taart uit de oven en verdeel eerst de tortillachips en daarna de rest van de kaas erover. Bak nog 5 min. en neem dan uit de oven.
  5. Halveer de avocado, verwijder de pit, schep het vruchtvlees uit de schil en vervolgens in blokjes. Snijd de koriander grof. Verdeel de avocado, Mexicaanse salsa, koriander en jalapeñoringetjes over de taart en serveer de tortillataart.

Op zoek naar andere receptinspiratie? Ga dan snel naar onze receptpagina.

Lees ook andere recepten