arrow-left Terug naar overzicht

Tosti bolognese met Beemster Belegen

Lunchgerecht. 4 personen. Bereiden 25 min. 

Ingrediënten

  • 2 tenen knoflook
  • 300 g rundergehakt
  • 70 g tomatenpuree
  • 1 tl uienpoeder
  • 3 tl gedroogde oregano
  • 450 g macaroni- en spaghettigroente  
  • 1 Turks afbakbrood
  • 125 g Beemster Belegen

Keukenspullen

  • bakpapier

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Snijd de knoflook fijn. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak het gehakt rul. Voeg de knoflook, tomatenpuree, uienpoeder, 2 tl oregano en de macaroni- en spaghettigroente toe en roerbak nog 5 min. op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Snijd ondertussen het brood overlangs doormidden en rasp de kaas.
  4. Leg de onderkant van het brood op een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel daar het gehakt-groentemengsel en 100 g kaas over. Dek af met de bovenkant van het brood en druk voorzichtig aan. Bestrooi met de rest van de kaas en de rest van de oregano. Bak 15 min. in het midden van de oven. Serveer direct. Lekker met een salade van botersla, komkommer en gesnipperde rode ui.

Op zoek naar andere receptinspiratie? Ga dan snel naar onze receptpagina.

 

Lees ook andere recepten