Tosti for dinner – favoriet van foodblogger Leonie ter Veld

Tosti for dinner – favoriet van foodblogger Leonie ter Veld

Hoofdgerecht. 2 personen. Bereiden 25 min.

Ingrediënten

 • ¾ courgette
 • 200 g biologische kipfilet
 • 1 citroen
 • 4 sneetjes lekker witbrood
 • lekker veel Beemster Komijn (stuk of 10 plakjes van zo’n blok kaas per tosti)
 • 2 el mayonaise

Keukenspullen

 • Tosti-ijzer

Bereiden

 1. Snijd de courgette in 10 plakken van 1 cm dik. Door een beetje schuin te snijden, worden de plakken langer en kun je de tosti makkelijker eten.
 2. Gril de courgette zonder olie of boter in een tosti-ijzer totdat er grillstrepen ontstaan. Laat uitlekken op keukenpapier.
 3. Snijd de kipfilets overlangs doormidden, zodat je uit één kipfilet twee dunne lapjes haalt. Bak deze in het tosti-ijzer in een paar min. goudbruin en gaar. Snijd de kip in reepjes.
 4. Halveer de citroen. Rasp de schil van de helft van de citroen. Pers de halve citroen uit en meng 1 el citroensap en het citroenrasp met de kipreepjes. Breng op smaak met wat peper en grof zeezout.
 5. Bouw de tosti op door een sneetje brood te beleggen met de helft van de kaas, een goede laag gegrilde courgette en gegrilde kip met citroen. Top af met weer wat kaas en eindig met het andere sneetje brood.
 6. Bak de tosti nog 3 tot 5 min. tussen het tosti-ijzer. De tosti is klaar zodra de kaas is gesmolten en het broodje lekker knapperig is.
 7. Maak ondertussen een citroenmayonaise door het sap van de rest van de citroen te mengen met de mayonaise. Breng de mayonaise verder op smaak met wat grof zeezout en eventueel wat citroenrasp. Serveer de citroenmayonaise bij de tosti.

Serveertip
All day breakfast wordt all day tosti. Brakke ochtend? Met deze tosti XXL ben je er zo weer bovenop. Geen zin om te koken? Deze tosti seals the deal.

Gek op gesmolten kaas? Op onze receptpagina vind je heel veel gerechten met gesmolten kaas.

[print-me target=".entry-body"/]