Terug naar overzicht
Recept

Triangel met rosbief, Beemster Oud 30+ & tomaten-artisjoktapenade

Lunchgerecht. 2 personen. Bereiden 10 min.

Ingrediënten

  • 1 courgette
  • 1 tl olie
  • 200 g artisjokharten
  • 50 g semi-gedroogde cherrytomaatjes (koelvers)
  • 1 el kappertjes
  • 2 meergranentriangels
  • 50 g ricotta
  • 4 plakjes rosbief (vleeswaren)
  • 2 plakken Beemster Oud 30+

Keukenspullen

  • Grillpan

Bereiden

  1. Schaaf met een kaasschaaf de courgette in de lengte in 4 plakken. Schep om met de olie en peper. Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de courgette 3 min. Keer halverwege.
  2. Laat de artisjokken uitlekken en snijd fijn. Halveer de gedroogde tomaatjes en meng met de artisjok, kappertjes, ½ el kappertjesvocht, peper en eventueel zout.
  3. Snijd de broodjes open en besmeer de onderste helften met de ricotta. Beleg achtereenvolgens met de rosbief, kaas, gegrilde courgette en tomaten-artisjoktapenade.  Bestrooi met peper, leg de bovenste helften erop en serveer.

 

Op zoek naar andere receptinspiratie? Bekijk dan onze receptpagina.