Vegetarische borrelplank met kaas-aardappelplaattaart met Beemster Extra Belegen

borrelplank

Borrelgerecht. 6 personen. Bereiden 25 min. + 20 min. oventijd

Ingrediënten

Kaas-aardappelplaattaart

  • 1 rol bladerdeeg (koelvers)
  • 175 g Beemster Extra Belegen 48+
  • 2 middelgrote vastkokende aardappelen
  • 2 tenen knoflook
  • 2 el olijfolie
  • ½ tl zeezout
  • 3 takjes verse rozemarijn

Borrelplank

  • 12 vegetarische bitterballen (diepvries)
  • 150 g eiersalade
  • 150 g snoeppaprika
  • 150 g snoepgroente komkommer
  • 150 g mini worteltjes
  • 200 g hummus
  • 100 g gezouten gemengde noten
  • 250 g witte of rode pitloze druiven
  • 1 klein bakje mosterd
  • 1 bakje Beemster Oud Borrelblokjes
  • 1 vers wit stokbrood

Keukenspullen

  • bakkwastje
  • bakpapier

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Rol het bladerdeeg uit op het bijgeleverde bakpapier, op een bakplaat. Vouw de randen 1 cm naar binnen en druk aan met een vork. Prik met de vork gaatjes in de bodem.
  2. Rasp 100 g Beemster Extra Belegen 48+ en snijd de rest in blokjes van ½ cm. Schil en snijd de aardappelen in flinterdunne plakjes van 1 mm (of gebruik eventueel een keukenmachine of mandoline). Beleg het bladerdeeg met de aardappelplakjes, laat ze een beetje overlappen.
  3. Pers de knoflook uit en meng met de olie, peper en het zeezout. Ris de naaldjes van de takjes rozemarijn. Bestrijk de plaatpizza met een bakkwastje met de knoflookolie en bestrooi met de geraspte kaas en rozemarijn.
  4. Bak de plaattaart ca. 20 min. in de voorverwarmde oven. Verdeel ondertussen de bitterballen over een met bakpapier beklede bakplaat of rooster en bak de laatste 12 min. mee onder in de oven bij de plaattaart. Meng ondertussen de gesneden blokjes extra belegen kaas met de eiersalade.
  5. Snijd de paprika’s en komkommer in de lengte in vieren. Plaats alle andere ingrediënten op de plank. Haal de bitterballen en aardappelplaattaart uit de oven. Snijd de plaattaart in 16 stukken en serveer bij de borrelplank.

Meer variatie aanbrengen op de borrelplank? Op onze receptpagina vind je nog andere borrelrecepten.