Vegetarische kaasburger met Beemster Jong Belegen, gegrilde ui & augurk

Hoofdgerecht. 4 personen. Bereiden 25 min.

Ingrediënten

  • 1 rode ui
  • 2 vleestomaten
  • 4 hamburgerbroodjes
  • 300 g Beemster Jong Belegen 48+
  • 50 g tarwebloem
  • 2 eieren
  • 75 g panko (Japans paneermeel)
  • 4 el olijfolie
  • 4 el mayonaise
  • 4 blaadjes kropsla
  • 8 augurken plakjes (pot)

Keukenspullen

  • grillpan
  • keukenpapier

Bereiden

  1. Snijd de ui in dunne ringen en snijd de tomaat in dikke plakken. Halveer de broodjes.
  2. Verhit een grillpan zonder olie of boter en gril de uienringen 5 min. Keer halverwege. Gril de broodjeshelften 1 min. op de snijkant. Snijd ondertussen de korst van de kaas en snijd het stuk kaas in 4 gelijke stukken van ca. 5 x 5 cm en ca. 2,5 cm dik.
  3. Meng de bloem met peper in een diep bord. Klop de eieren los in een tweede diep bord. Doe de panko ook in een derde diep bord. Haal de kaasplakken achtereenvolgens door de bloem, wentel door het ei en door de panko. Zorg ervoor dat de kaas helemaal bedekt is met de panko.
  4. Verhit de olie in een grote koekenpan en bak de gepaneerde kaas 4-5 min. op middelhoog vuur goudbruin en krokant. Keer de kaasburger halverwege voorzichtig met behulp van een spatel en laat uitlekken op keukenpapier.
  5. Besmeer beide helften van de broodjes met de mayonaise. Beleg de onderkant van de broodjes met wat sla, een kaasburger, plakjes tomaat, augurk en rode ui. Dek af met de bovenkant van de broodjes. Lekker met verse friet uit de oven.

Onze Beemster kaas smaakt ook heerlijk op een andere burger. Wat denk je bijvoorbeeld van deze double dutch cheeseburger?