Visgratin met Beemster Belegen door Claudia Damen
Voorgerecht. 4 personen. Bereiden 25 min. + 10 min. oventijd
Ingrediënten
- 50 gram boter
- 1 prei, gewassen en in halve ringen gesneden
- 50 gram bloem
- 100 ml slagroom
- 250 ml melk
- 150 gram zalmfilet, in blokjes gesneden
- 150 gram kabeljauw, in blokjes gesneden
- 8 grote garnalen, in tweeën gesneden
- 100 gram Beemster Belegen, geraspt
- Bieslook
Keukenspullen
- 4 ovenbestendige potjes (of een ovenschaal)
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Smelt de boter in een steelpan en bak de prei op laag vuur aan totdat dit zacht begint te worden, breng op smaak met zout.
- Voeg de bloem toe, roer door en bak 2 minuten mee. Voeg beetje bij beetje de slagroom toe, al roerend, en voeg dan de melk toe. Breng aan de kook tot je een dikke saus hebt.
- Voeg de zalm, kabeljauw en garnalen toe, breng goed op smaak met peper en zout, en laat nog een paar minuten op laag vuur staan totdat de vis praktisch gaar is.
- Verdeel in 4 potjes, verdeel de geraspte Beemster kaas eroverheen en bak af in de oven, tot de kaas gesmolten is. Ongeveer 10 minuten.
- Laat 5 minuten afkoelen, garneer met bieslook en dien dan op.
Dit recept is gemaakt door Claudia Damen.
Benieuwd welke andere voorgerechten je met Beemster kaas kunt maken? Neem dan hier een kijkje.