Bacon and cheese spiraalburger door Brenda Kookt

bacon and cheese spiraalburgers met Beemster Extra Belegen kaas

Hoofdgerecht. 3 personen. Voorbereiden 20 min. Bereiden 20 min.

Ingrediënten

  • 500 g rundergehakt
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1,5 tl knoflookpoeder
  • 3 el smokey barbecuesaus, plus extra om te lakken
  • 3 el paneermeel
  • 100 g Beemster® Extra Belegen, geraspt
  • 9 plakken ontbijtspek
  • 9 plakjes Beemster Extra Belegen voor erbovenop
  • 3 hamburgerbuns
  • 60 g ijsbergsla, gesneden
  • zout en peper
  • olie om in te bakken en in te vetten

Bereiden

  1. Meng het gehakt met gesnipperde ui, knoflookpoeder, barbecuesaus, paneermeel, zout en peper en geraspte Beemster® Extra Belegen.
  2. Leg de plakken spek voor je neer 3 achter elkaar en beleg dit met een laagje van het gehaktmengsel. Rol de plakken ontbijtspek op, tot een mooie spiraalburger ontstaat.
  3. Bak de burgers aan beide kanten aan in een koekenpan met olie. Besmeer de spiraalburgers hierna met barbecuesaus en verwarm het nog 12 minuten in de oven op 180 graden.
  4. Beleg de spiraalburgers na 10 minuten met plakjes Beemster® Extra Belegen en verwarm dit de laatste minuten mee in de oven.
  5. Serveer de bacon and cheese spiraalburgers op een hamburgerbun met ijsbergsla.

Dit gerecht is gemaakt door Brenda Kookt.

Cheeseburgers zijn hot! Heb je deze smashed cheeseburgers ook al eens geprobeerd?