Kip quesadilla’s met avocado-limoendip & Beemster® 30+ Jong Belegen door Aan tafel bij Jannie
Hoofdgerecht. 2 personen. Bereiden 25 min.
Ingrediënten
- 4 tortilla wraps
- 2 kippendijfilets (ca. 250 gr)
- 1 rode paprika
- 1 rode ui
- 2 tenen knoflook
- 70 gr mais
- 1 tl gerookte paprikapoeder
- 1/2 tl komijnpoeder
- 1/2 tl chilipoeder
- 6 plakken Beemster 30+ Jong Belegen
- 1 avocado
- Sap en rasp van een halve limoen
- 5 takjes peterselie
Bereiden
- Snijd de kippendijfilet en paprika in dunne repen. Snijd de rode ui in halve ringen en pers de knoflook. Laat de mais uitlekken.
- Verhit een scheut olie in een pan. Bak de kipreepjes 6-8 minuten. Voeg dan de kruiden, paprika en rode ui toe. Bak nog 5 minuten. Doe de knoflook en mais erbij en bak 2 nog minuten. Breng op smaak met peper en zout.
- Doe ondertussen de avocado, limoenrasp, limoensap, peterselie en een scheutje water in een hakmolen. Voeg eventueel wat kwark toe. Breng op smaak met peper en zout. Blend tot een gladde dip.
- Verdeel de plakken kaas en het kipmengsel over de helft van de tortilla wrap. Vouw de wrap dubbel. Bak beide kanten goudbruin in een droge koekenpan. Doe de deksel erop zodat de kaas lekker gaat smelten. Serveer de quesadilla’s met de avocado-limoendip.
Dit gerecht is gemaakt door Aan tafel bij Jannie.
Je kunt nog veel meer lekkere hoofgerechten maken met onze Beemster® 30+ kaas. Wat denk je bijvoorbeeld van deze smashburgers?