Baked Beemster pasta
Hoofdgerecht. 4 Personen. Bereiden 10 min. + 30 min. oventijd + 15 min. wachttijd
Ingrediënten
- 200 g Beemster Jong Belegen 48+
- 1 rode ui
- 800 g cherrytomaten
- 1 el milde olijfolie
- 2 el gedroogde Italiaanse kruiden
- 50 ml slagroom
- 300 g fusilli
Keukenspullen
- Ovenschaal (ca. 36 x 24 cm, ingevet)
- Aluminiumfolie
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 220 °C. Snijd de kaas in 12 gelijke blokjes. Snijd de rode ui in halve ringen.
- Doe de cherrytomaten en rode ui in de ovenschaal en besprenkel met de olijfolie, bestrooi met de Italiaanse kruiden, schep door en rooster ca. 15 min. boven in de oven.
- Haal de ovenschaal uit de oven, schuif de tomaten en ui naar de zijkanten van de schaal en leg de kaasblokjes in het midden van de ovenschaal. Schenk de slagroom erbij, dek af met aluminiumfolie en bak nog ca. 15 min. in het midden van de oven.
- Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de pasta af en laat uitlekken in een vergiet. Vang een kopje kookwater op.
- Haal de ovenschaal uit de oven, doe de pasta erbij en schep door de gesmolten kaas en geroosterde groente. Voeg eventueel wat kookwater toe als de pastabake te droog is. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Benieuwd naar andere pastagerechten met Beemster kaas. Neem dan een kijkje op onze receptpagina.