Gevulde eieren met Beemster X-O
Borrelgerecht. 4 Personen. Bereiden 9 min. + 1 uur afkoelen + 10 min. bereiding
Ingrediënten
- 20 stuks
- 10 eieren
- 2 el oranje frietssaus (of reguliere)
- 1 el creme fraiche
- 75 gr Beemster X-O
- 1 tl pittige gerookte paprikapoeder
- 1 tl sambal naar keuze
- 1 tl witte sesamzaadjes
- 1 tl zwarte sesamzaadjes
- Zout en peper
Bereiden
- Kook de eieren in 9 minuten in ruim kokend water hard. Laat schrikken in koud water en laat volledig afkoelen.
- Snijd Beemster X-O- in mini blokjes en hou er een paar achter om straks de eitjes mee te versieren.
- Pel de eieren, halveer ze, lepel de dooiers eruit en doe deze met de frietsaus, creme fraiche, Beemster X-O-, paprikapoeder en sambal in een keukenmachine. Draai tot een gladde massa en breng op smaak met zout en peper. Doe het mengsel in een spuitzak.
- Mix de sesamzaadjes en dip de vlakke kant van de eitjes in de zaadjes.
- Leg de halve eitjes op een bord en verdeel het eimengsel over de eieren. Maak af met wat kleine blokjes XO op de eitjes.
- Je kunt de eitjes een paar uur afgedekt in de koelkast bewaren en tevoorschijn toveren als het feestje begint!
Zoek je nog een ander leuk borrelrecept ? Bekijk dan eens deze Beemster kaasstengels.