Tosti gratin met Beemster Belegen & Oud door Claudia Damen

tosti gratin met Beemster kaas

Lunchgerecht. 2 personen. Bereiden 1 uur en 10 minuten.

Ingrediënten

  • 50 gram boter
  • 150 gram uien, in halve ringen gesneden
  • 3 takjes tijm
  • 100 ml runderbouillon
  • 4 sneeën brood
  • Een 50/50 mix van Beemster Belegen en Beemster Oud, geraspt (hoeveelheid naar smaak)

Bereiden

  1. Verhit 30 gram boter in een koekenpan en voeg de uien toe. Houd het vuur laag en roer af en toe door, het karamelliseren van uien duurt ongeveer een uur.
  2. Voeg, wanneer de uien bruin zijn, de tijm en runderbouillon toe. Breng indien nodig verder op smaak met zout. Laat de runderbouillon op laag vuur bijna helemaal verdampen.
  3. Verwarm de oven voor op 200 graden (bovenwarmte).
  4. Smeer het brood aan één kant in met boter. Verdeel de uien en de geraspte kaas over één snee. Doe de andere snee er bovenop. Bak de tosti gratin aan beide kanten aan in een koekenpan totdat het brood bruin gebakken is.
  5. Verdeel de rest van de kaas over de tosti en bak nog even kort in de oven, onder de gril, tot de kaas gesmolten is. Serveer de tosti gratin direct.

Dit gerecht is gemaakt door Claudia Damen.

Beemster kaas maakt iedere tosti lekkerder. Al opzoek naar inspiratie voor de volgende lunch? Maak dan eens deze versie met paddenstoelen of ga voor de klassieke variant met ham & kaas.