Beemster Signature Royaal Grand Cru madeleines door Susan Aretz

hartige madeleines met Beemster kaas

Tussendoortje. 6 personen. Bereiden 25 min. + 15 min oventijd

Ingrediënten

  • 100 gram fijn amandelmeel
  • 2 tl bakpoeder
  • klein mespunt zout
  • 2 takjes verse tijm, alleen de blaadjes
  • 60 gram fijn geraspte Beemster Signature Royaal Grand Cru
  • 2 eieren
  • 2 tl suiker
  • 50 gram gesmolten, ongezouten boter

Keukenspullen

  • madeleine bakblik
  • bakspray
  • mixer
  • spuitzak

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 200 C (boven-/onderwarmte).
  2. Meng het amandelmeel met het bakpoeder, tijm, zout en geraspte Beemster Sinature Royaal Grand Cru.
  3. Smelt de boter en laat afkoelen. Mix eieren en de suiker 5 minuten op hoge snelheid, tot het luchtig is.
  4. Spatel dit eimengsel door het amandelmeel- en kaasmengsel. Voeg de afgekoelde boter toe en spatel die erdoor, maar meng niet te lang om te voorkomen dat je madeleines taai worden. Doe alles in een spuitzak en leg die een half uurtje in de koelkast
  5. Vet het madeleineblik in met een bakspray of kwast dunnetjes in met gesmolten boter. Met de spuitzak spuit je een “worstje” op het blik, net iets korter dan de holte van je bakblik. Dit lijkt gek, maar geloof me; het komt goed!
  6. Bak je Beemster madeleines vervolgens 12-13 minuten in de voorverwarmde oven tot ze goudbruin en gaar zijn. Haal het blik uit de oven en haal je madeleines uit het blik, draai om (mooi hé!) en laat afkoelen op een rooster. Vers zijn ze het allerlekkerst.

Dit recept is gemaakt door Susan Aretz.

Serveertip

Serveer de madeleines samen met hartige scones, een lekkere pot thee er bij en je hebt een heerlijke high tea!

Naast deze koeken hebben we ook een lekker recept voor smaakvolle havermoutrepen, klik hier voor het recept.