Gepofte zoete aardappel met Beemster Geitenkaas
Hoofdgerecht. 4 personen. Bereiden 10 min. + 1 uur oventijd
Ingrediënten
- 4 zoete aardappelen (ca. 200 g per stuk)
- 2 plakken Beemster Geitenkaas
- 12 Kalamata-olijven
- 2 takjes tijm
- 2 el pistachenoten
Keukenspullen
- bakpapier
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 200 °C. Boen de aardappelen schoon en prik met een vork rondom een paar keer in. Verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat en bak in het midden van de oven in ca. 50 min. gaar.
- Snijd ondertussen de kaas en olijven in stukjes van 1 cm. Ris de blaadjes van de takjes tijm en meng door elkaar. Hak de pistachenoten grof en zet apart.
- Neem de aardappelen na 50 min. uit de oven, snijd de ongeschilde aardappel in de lengte in, maar niet helemaal doormidden.
- Verdeel het geitenkaasmengsel over de inkepingen in de gepofte zoete aardappel. Bestrooi met de pistachenoten en bak nog 10 min. in het midden van de oven.
Serveertip
Serveer met een lekkere salade om er een volwaardig hoofdgerecht van te maken.
Op zoek naar andere receptinspiratie? Ga dan snel naar onze receptpagina.