Romige kaas crème brûlée met Beemster Royaal Grand Cru

Romige kaas crème brûlée met Beemster Royaal Grand Cru

Dessert. 6 bakjes. Bereiden 45-50 min (+3 uur laten opstijven)

Ingrediënten

  • 5 eidooiers
  • 200 gr Beemster Royaal Grand Cru
  • 500 ml slagroom
  • 1 vanillestokje
  • rietsuiker
  • 80 gram fijne kristalsuiker

Benodigdheden

Garde
Steelpan
6 schaaltjes (om de crème brûlée in te doen)
Gasbrander of grill

Bereiden

  1. Klop de eierdooiers en kristalsuiker in een kom met een garde door elkaar.
  2. Giet de slagroom in een pannetje en en voeg de merg van het vanillestokje erdoor.
  3. Giet de verwarmde slagroom bij de eierdooiers bij elkaar en roer goed zodat het een egale massa wordt. Voeg daar 200 gr geraspte Beemster Royaal Grand Cru aan toe.
  4. Verdeel het mengsel over de ovenschaaltjes. Zet ze in een ovenschaal en giet er een laagje heet water bij. Zet de schaal met bakjes daarna in de oven en bak de kaas crème brûlée in 45-50 minuten op 160°C. Laat ze daarna afkoelen en zet de schaaltjes 3 uur in de koelkast om op te stijven.
  5. Strooi na het opstijven een dun laagje rietsuiker over de kaas crème brûlee en gebruik een gasbrander om de suiker laag te smelten. Geen gasbrander in huis? Zet dan de bakjes onder een grill tot de rietsuiker goudbruin kleurt.

Dit recept is tot stand gekomen in samenwerking met Entree Magazine

Wil je een ander lekker dessert recept op tafel zetten? Kijk dan naar onze andere dessert recepten met Beemster kaas