Fietsroutes

Beemster kaas wordt op steeds meer plekken buiten de Beemster-polder vers afgesneden. Bij boeren met een automaat of eigen boerderijwinkel. In heel Noord-Holland zijn er boerderijwinkels. Om optimaal te genieten van Noord-Holland, de frisse wind, lange wegen, pondjes, dijken en vergezichten is er een aantal fietsroutes uitgestippeld. Tijdens deze routes fiets je langs een aantal sfeervolle boerderijwinkels.

Daar kun je meteen zien met hoeveel inzet en betrokkenheid de boeren hun vee verzorgen. En met eigen ogen zien hoe schoon en comfortabel hun stallen zijn. En dat de koeien zoveel mogelijk buiten grazen. Gemiddeld 176* dagen per jaar, 10 uur per dag.

Meer weten over de boerderijwinkels? Ga hier naar het overzicht van alle Beemster boerderijwinkels.

*Weidegangresultaat 2023

Markermeer Route, 22.6 km

Fiets langs het Markermeer en neem het pontje tussen Marken en Volendam. Tijdens deze route kom je langs boerderijwinkel Willig in Katwoude.

Schagen en omgeving route, 32.4 km

Fiets door Schagen en de omgeving heen en neem een kijkje bij boerderijwinkel Veldzichthoeve in ’t Veld.

Polder route, 40.4 km

Fiets met deze route door de polder en kom langs meerdere boerderijwinkels: Boerderijwinkel Andre Hoeve in Spierdijk en boerderijwinkel Roos in Oudendijk.
NB: Als je in Oudendijk fietst, zorg er dan voor dat je op de Zomerdijk blijft fietsen om bij de familie Roos te komen.

Pontjes route, 35.4 km

Omgeving Alkmaardermeer, Akersloot en Uitgeest. Je komt langs, boerderijwinkel het Vertrouwen in Akersloot en Streekwinkel het Kooghuis in Uitgeest.

Huisduinen route, 35.9 km

Tijdens deze route in de kop van Noord-Holland fiets je door de duinen en kom je langs boerderijwinkel Tesselaar in Huisduinen.

Leeghwater route, 47.9 km

Door de Beemster en de Schermer. Je fietst langs CONO Kaaswinkel in Westbeemster, Boerderijwinkel ‘T Koehotel in Zuidschermer en de Beemster Kaaswagen in de Zuidoostbeemster.

Alkmaar en Broeker veiling route, 62.8 km

Omgeving, Alkmaar, Schoorl, Heerhugowaard. Je fietst langs boerderijwinkel Streekwinkel Borst, boerderijwinkel ‘T Koehotel in Zuidschermer en De Bergense Melksalon in Bergen.

Land en meer route, 84.2 km

Een pittige route, via Hoorn, langs het IJsselmeer, door de Wieringermeerpolder. Er bevinden zich meerdere boerderijwinkels op deze route: boerderijwinkel Het Zuivelstation, HeerlijkvandeBoer in Schellinkhout en en boerderijwinkel Smit Streekwinkel in Wervershoof.

Wassenaar route, 33.8 km

Tijdens deze fietsroute door het bos en langs de zee kom je langs boerderijwinkel Den Hollander in Wassenaar.

Friesland en omgeving route, 49.0 km

Je fietst langs boerderijwinkel Tsiis en Sa in het landelijke Friesland.

Landelijke route in Overijsel, 27.8 km

Fiets in een bosrijke omgeving langs boerderijwinkel Zandman in Beerze.