Herfstige kaasfondue met Beemster Signature Pumpkin Spice
Hoofdgerecht. 2 pers. 25 min.
Ingrediënten
- 250 g Beemster Signature Pumpkin Spice
- 100 g Beemster Signature Grand Cru
- 50 g ongezouten roomboter
- 50 g bloem
- 200 ml bokbier
- 100 ml volle melk
Keukenspullen
- Pan met dikke bodem
- Houten lepel
- Een uitgeholde pompoen of kaasfonduepan
Bereiden:
- Rasp de kaas grof. Smelt de roomboter in een pan met dikke bodem en voeg de bloem toe.
- Bak het mengsel al roerend 2 min. Voeg in een keer het bokbier en volle melk toe en breng al roerend aan de kook en blijf roeren tot er een dikke saus ontstaat.
- Draai het vuur laag. Voeg in een keer de kaas toe en laat de kaas al roerend met een houten lepel smelten.
- De fondue is klaar als alle kaas gesmolten is en de fondue egaal is.
- Doe de kaasfondue in een kaasfonduepan en zet op een warmhouder.
Tip: Doe de kaasfondue in een uitgeholde pompoen voor een leuke herfst uitstraling. Let op: de pompoen kan niet op een warmhouder dus de kaas zal sneller stollen.
De Beemster Signature Pumpkin Spice is exclusief verkrijgbaar bij Jumbo.
Wil je nog een recept met de Beemster Signature Pumkin Spice proberen? Maak dan ook deze romige pasta met Pumpkin Spice en X-O-.