Kaas-ui borrelbrood met Beemster Jong door Brenda Kookt

kaas-ui borrelbrood met Beemster Jong

Borrelgerecht. 4 personen. Bereiden 30 min.

Ingrediënten

  • 3 uien, in ringen gesneden
  • 1 afbakstokbrood
  • 4 el vijgendip of vijgenchutney
  • 150 gram Beemster Jong⠀⠀⠀⠀

Bereiden

  1. Verwarm de oven (of de barbecue) voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Snijd de ui in dunne plakken. Verwarm een koekenpan met olie en bak hier de plakken ui in, aan beide kanten tot de ui mooi zacht is. Breng op smaak met zout en peper.
  3. Snijd het stokbrood tot 2/3 in. Besmeer het ingesneden brood met de vijgendip. Vul hierna ieder ‘sneetje’ met een plak Beemster Graskaas en een plak gebakken ui. Bestrooi het gevulde brood met geraspte kaas, hiervoor kun je ook graskaas gebruiken.
  4. Bak het borrelbrood 15-20 minuten af in de oven of op de barbecue.

Bereidingstip
Is Beemster Graskaas in het seizoen? Gebruik dan deze kaas in het kaas-ui borrelbrood in plaats van Beemster Jong.

Dit recept is gemaakt door Brenda Kookt.

Wil je naast dit kaas-ui borrelbrood nog andere gerechtjes bij de borrel serveren? Maak dan deze gevulde eieren met Beemster X-O- of deze carpacciorolletjes.