Beemster Bijenlint bloeit!

Beemster Bijenlint bloeit!

In het voorjaar heeft CONO Kaasmakers, de makers van Beemster kaas, samen met onze boeren het Beemster Bijenlint ingezaaid. Het Beemster Bijenlint start bij de kaasmakerij en vervolgt met bloemenstroken die je door de hele Beemster voeren. De afgelopen jaren is het gegroeid tot een lint van 50.000m2!

Wilde bijen zijn onmisbaar

“Wilde bijen hebben het de afgelopen jaren moeilijk gehad. Wij willen samen met onze boeren een positieve bijdrage leveren aan het beschermen van hun leefgebieden. Het Beemster Bijenlint helpt naast de bijen ook vogels, vlinders en andere onmisbare insecten. Het Beemster Bijenlint is een pilot dat begon in 2019. In 2020 hebben we samen met boer, buurt en burgers het bijenlint groter gemaakt.” Ideeën zijn er al genoeg!” aldus Grietsje Hoekstra, duurzaamheidsmanager bij CONO Kaasmakers.

Biodiversiteit versterken
Bijen, als bestuivers, spelen een belangrijke rol op het gebied van voedselvoorziening, biodiversiteit, en een gezond milieu. Grietsje Hoekstra: “Dit is voor ons allemaal belangrijk. Iedere boer werkt met én is afhankelijk van de natuur. Op en rondom elke boerderij zal je natuur en biodiversiteit zien. Bovendien wordt dit door onze coöperatie gestimuleerd.”

Kortom,  op dit moment is de Beemster polder zeker de ‘place to bee’.

Meer weten over wat onze boeren doen op het gebied van duurzaamheid en biodiversiteit? Lees dan hier verder.