Beemster kaas rijdt met nieuwe RMO wagen nog duurzamer!

Beemster kaas rijdt met nieuwe RMO wagen nog duurzamer!

Iedere dag rijden er meerdere RMO’s (Rijdende Melk Ontvangst) in de rondte om de melk bij onze Beemster boeren op te halen.
Nu is er een duurzame nieuwe RMO die rijdt op Lng (liquid natural gas). Dit levert naar verwachting een CO2-reductie van 20% op ten opzichte van diesel. Daarnaast heeft de RMO-combinatie ook een innovatieve oplegger die is voorzien van een eigen accu, die o.a. wordt opgeladen tijdens het rijden. Het verpompen van de melk vanuit de melktank van de boerderij naar de tankwagen gebeurt daardoor niet langer met een draaiende motor, maar volledig op elektriciteit vanuit deze accu. Het geluidsniveau is ruim onder de 60 dB(A) (vergelijkbaar met een koffiezetapparaat of elektrische tandenborstel) en is fluisterstil. Extra fijn voor de nachtrust van onze boeren, want melk ophalen gebeurt 24/7, dus ook ’s nachts! 

Verduurzaming

Grietsje Hoekstra, manager Duurzaamheid bij CONO Kaasmakers zegt over de nieuwe RMO: “Wij vinden het belangrijk dat onze partners stappen zetten op het gebied van verduurzaming en blijven dit ook stimuleren. Danmel transport draagt met deze combinatie in het algemeen bij aan de klimaatdoelstellingen van de transportsector, en levert in het bijzonder een positieve bijdrage aan de totale footprint van onze kaas.”

Benieuwd wat we nog meer op het gebied van duurzaamheid doen? Lees dan hier verder.