Beemster kaas voor derde jaar op rij meest duurzame kaasmerk van Nederland

Beemster kaas voor derde jaar op rij meest duurzame kaasmerk van Nederland

Westbeemster, 26 maart 2021 – Beemster kaas is door de Nederlandse consument voor het derde jaar op rij uitgeroepen tot het meest duurzame kaasmerk, zo blijkt uit de Sustainable Brand Index 2021. Bij dit onderzoek spreken consumenten zich in een grootschalig onderzoek uit over de meest duurzame merken in Nederland.

Bij Beemster kaas wordt dagelijks hard gewerkt om steeds duurzamer te worden, van grasspriet tot kaas beheren wij de gehele keten. Dat betekent dat we in elk stapje van het kaasmaken zorg kunnen dragen voor de meest duurzame en natuurlijke methodes. Zo staan de koeien van onze boeren zo veel mogelijk buiten, eten Beemster koeien een natuurlijk GMO-vrij rantsoen. Het voer wordt grotendeels door de boer zelf verbouwd en bestaat uit veel eiwitrijk gras. De kazen worden op ambachtelijke wijze gemaakt in onze klimaatneutrale kaasmakerij. We gebruiken slimme technieken voor energie besparing en groene energie. Tevens worden onze kazen gemaakt met vegetarisch stremsel (microbieel).

Onze positie in de Sustainable Brand Index is een mooie waardering voor de inspanningen van onze boeren en kaasmakers, die elke dag weer de focus hebben om het maken van onze kaas verder te verduurzamen. En daar zijn we in de Beemster ontzettend trots op!

Wil je weten wat we als kaasmerk allemaal aan duurzaamheid doen? Lees dan hier verder.
Wil je meer weten over de Sustainable Brand Index? Klik dan hier.