Beemster kaas voorloper in duurzaam en gezond

Beemster kaas voorloper in duurzaam en gezond
In de Kaaswijzer van Questionmark is de jonge kaas van Beemster uitgeroepen tot ‘voorloper in duurzaam & gezond’. Voor de Kaaswijzer vergeleek Questionmark vierentwintig jonge kazen uit de Nederlandse supermarkt op duurzaamheidsindicatoren milieu en dierenwelzijn. Ook de transparantie van producenten over hun inspanningen wegen mee. Beemster eindigt bovenaan in de Questionmark Kaaswijzer en is hiermee een absolute voorloper in het kaasschap.
Trots op al meer dan 10 jaar verduurzamen
“Deze onderscheiding is een groot compliment voor onze boeren die al meer dan 10 jaar aan ons duurzaamheidsprogramma Caring Dairy meedoen. Met veel zorg en aandacht voor dierwelzijn, oftewel: gezonde en blije koeien. 100% weidegang hoort daar natuurlijk bij. Onze boeren telen 70% van het voer voor de koe op eigen bodem. Daarnaast zijn veel van onze boeren naast melkveehouder ook agrarisch natuurbeheerder en leverancier van duurzame energie. Een terechte waardering van Questionmark voor onze boeren!”, vertelt Grietsje Hoekstra, duurzaamheidsmanager bij CONO Kaasmakers, makers van Beemster kaas trots.
Duurzaamste kaasmerk
Beemster kaas heeft een naam hoog te houden op het gebied van duurzaamheid. In april van dit jaar is Beemster kaas door de Nederlandse consument tot duurzaamste kaasmerk verkozen, in de Sustainable Brand Index. De onderscheiding van Questionmark is hiervan een mooie bevestiging. Premium kaas maken betekent bij ons niet alleen een geweldige smaak, ook premium dierwelzijn en milieu. Ook voor de toekomst zal verduurzamen prioriteit zijn.
Meer weten over wat Beemster doet op het gebied van duurzaamheid? Kijk dan hier.
Meer informatie over de Kaaswijzer en Questionmark vindt u op www.thequestionmark.org.