Goud voor Beemster 30+ Oud bij World Cheese Awards

Goud voor Beemster 30+ Oud bij World Cheese Awards

Afgelopen weekend vond in Trondheim, Noorwegen de jaarlijkse verkiezing plaats van The World Cheese Awards. 4.500 kazen worden vanuit 28 landen toegestuurd om beoordeeld te worden door 264 hoogstaande juryleden. De kazen worden blind geproefd per categorie en beoordeeld op aspecten als aroma, textuur van de kaas, de smaak en het mondgevoel. De drie beste kazen per categorie worden bekroond met goud, zilver of brons.

Beemster kaas, welke wordt gemaakt in de kaasmakerij van CONO Kaasmakers, is met meerdere van de kazen uit het Beemster assortiment in de prijzen gevallen bij deze befaamde wedstrijd. De Beemster Oud 30+, een van de klassiekers uit het assortiment won de gouden medaille.

Kaasmeester Sjoerd Hiemstra reageert op de prijs: Er is een enorm aanbod aan kazen bij deze keuring. We zijn trots dat onze kaas er weer uitspringt. Eerlijk is eerlijk de Beemster 30+ oud, is één van onze paradepaardjes, die is zo lekker, en dat proeven de juryleden dus ook!

De World Cheese Awards worden afgesloten door een laatste beoordeling van de 16 Super Gold kazen. De overwinning was uiteindelijk voor een blauw geaderde kaas van een kleine ambachtelijke kaasmakerij uit Noorwegen, Gangstad Gårdsysteri.