Kaasmarkt Alkmaar & Edam

De Noord-Hollandse kaasmarkten zijn absoluut een bezoekje waard!
Nadat de handelaren de kaas hebben gekeurd, wordt er door middel van ‘loven en bieden’, ofwel ‘handjeklap’ de kilo prijs van de kaas vastgesteld.
Wanneer breng jij een bezoek aan een van de kaasmarkten? Er zal vast een lekker stukje Beemster kaas te proeven zijn..

De kaasmarkt in Alkmaar
Duizenden bezoekers vanuit de hele wereld komen speciaal naar Alkmaar voor de kaasmarkt. Het is dan ook een bijzonder schouwspel met een plein vol kaas en sjouwende kaasdragers. Op de kaasmarkt worden volop Beemster kazen gewogen, gesjouwd en natuurlijk ook geproefd! Het Beemster kaas team en de kaasmeisjes zijn elke vrijdag aanwezig om je welkom te heten op de markt. Zij hopen je daar te zien!

Waar en wanneer?
De kaasmarkt in Alkmaar vindt van april t/m september elke vrijdag plaats op het Waagplein van 10:00 – 13:00 uur. Daarnaast worden er in juli en augustus ook avond kaasmarkten georganiseerd op de dinsdagavond van 19:00 – 21:00 uur.

Voor meer informatie, kijk op: www.kaasmarkt.nl 

De kaasmarkt in Edam

Beemster kaas is al jarenlang trotse sponsor van de kaasmarkt in Edam. De markt, die tegenwoordig verlevendigd wordt door het spel van een Oudhollands draaiorgel en vooral door de tonen van de kaaskapel Edam, is een enorme toeristische trekpleister. Niet alleen voor eigen land, maar ook voor ver daarbuiten. Er zijn jaarlijks 8 markten in juli en augustus en daarnaast nog één avondmarkt met uitgebreide braderie.

Waar en wanneer?

De kaasmarkt in Edam vindt in juli en augustus elke woensdag plaats op het Jan Nieuwenhuizenplein van 10:30 – 12:30 uur.