Zes maal goud voor Beemster bij Duitse DLG keuring

Zes maal goud voor Beemster bij Duitse DLG keuring

Zes kazen van CONO Kaasmakers: Beemster Belegen, Royaal, Royaal Grand Cru, Beemster Oud, Beemster X-O- en Beemster Geitenkaas hebben Goud gewonnen tijdens de DLG Awards in Duitsland, de prestigieuze kaaskeuring in de internationale kaaswereld.

Medailles
Elk jaar keurt de DLG-Testzentrums Lebensmittel in Frankfurt honderden kazen in verschillende klassen. De kazen worden jaarlijks onaangekondigd afgeroepen om in te zenden voor de keuring. Experts beoordelen bij deze keuring de smaak, consistentie, geur, buiten- en binnenkant. Daarnaast onderzoekt een laboratorium de samenstelling van de kaas. Alleen kazen die op alle onderdelen hoog scoren, komen in aanmerking voor een gouden DLG-medaille. In juli worden jaarlijks de medailles uitgereikt. In navolging op voorgaande jaren werd Beemster hierbij wederom beloond met meerdere medailles. En daar zijn we trots op!

Lekkerste kazen
Kaasmeester bij CONO Kaasmakers is Sjoerd Hiemstra, “Sinds 2005 doen we al mee aan deze Duitse kaaskeuring. Deze prijzen tonen ieder jaar aan hoezeer de kwaliteit van de Beemster kazen wordt gewaardeerd. “Onze boeren en de koeien leveren de lekkerste melk, de kaasmakers doen er alles aan om de lekkerste kazen te maken. Extra trots zijn we omdat de Beemster X-O- en de Oude Beemster respectievelijk al 9 en 11 jaar achtereenvolgens beloond zijn met een gouden medaille. Daar doen we het samen voor, de beste kwaliteitskaas maken.”