arrow-left Terug naar overzicht

Balletjes van Beemster Geitenkaas

Borrelgerecht. 4 personen. Voorbereiden 10 min. Bereiden 5 min. 

Ingredi├źnten

  • 230 g Beemster Geitenkaas
  • 60 g pecannoten
  • 110 g roomkaas
  • Geraspte citroenschil
  • 65 g knapperige spekjes
  • Verse basilicum, peterselie en bieslook
  • Pretzel sticks

Keukenspullen

  • Optioneel: keukenmachine

Bereiden

  1. Rasp de Beemster Geitenkaas. Snijd de pecannoten in een keukenmachine of met een koksmes heel fijn.
  2. Voeg de roomkaas, de geraspte citroenschil en de Beemster Geitenkaas toe en meng goed. Verdeel in een schaal, voeg de knapperige spekjes toe en meng nogmaals goed door elkaar. Zet het vervolgens voor 30 min. in de koelkast.
  3. Snijd ondertussen de verse groene kruiden. Haal na 30 minuten het geitenkaasmengsel uit de de koelkast en maak er balletjes van +- 25 g van. Rol deze vervolgens door de kruiden en serveer samen met de pretzel sticks.

Lees ook andere recepten