Barbecue chicken dip met Beemster® Royaal

Beemster barbecue chicken dip

Borrelgerecht. 4 personen. Bereiden 45 minuten

Ingrediënten

  • 250 g pulled chicken
  • 200 g roomkaas
  • 150 g Beemster® Royaal, in blokjes
  • 150 g Beemster® Jalapeño, in blokjes + een beetje extra geraspt voor garnering
  • 100 g creme fraiche
  • 1 zakje ranch dip
  • 1/2 rode ui, gesnipperd
  • 2 tl peterselie
  • 1 tl uiengranulaat
  • 1 tl knoflookgranulaat
  • 2 el tabasco

Bereiden

  1. Steek de barbecue aan en bereid voor op indirecte hitte. Verwarm tot 160 graden.
  2. Doe alle ingrediënten in een mengkom. Meng alles goed door elkaar en schep daarna over in een skillet (gietijzeren koekenpan).
  3. Zet de skillet dan op de barbecue en sluit deze met de deksel. Gaar de barbecue chicken dip ongeveer 35 minuten op de barbecue.
  4. De dip is klaar als de kaas gesmolten is en de bovenkant een beetje bruin is.
  5. Haal van de barbecue. Laat kort afkoelen, voordat je het serveert en garneer met wat geraspte Beemster® Jalapeño. garneer met verse peterselie, jalapeno en serveer met de tortillachips.

Serveertip
Garneer met wat extra verse peterselie en ringetjes jalapeño. Lekker met tortillachips, bleekselderij of wortel. Je kunt er ook een lekker broodje in dippen.

Naast deze barbecue chicken dip hebben we nog meer recepten voor de borrel die je op de barbecue kunt maken. Wat denk je van deze loaded nacho’s?